Encaustic art

  • Volg mij op facebook

Encaustic-art

Wat is Encaustic-art?

Het is een techniek waarbij je met een speciaal strijkijzertje en gekleurde blokjes bijenwas prachtige tekeningen/schilderijtjes kan creëren. De bijenwas creaties worden gemaakt vanuit je gevoel. Elke keer als je het ijzer van het papier of andere materialen waar je op werkt afhaalt dan weet je pas hoe het eruit ziet. Het blijft je steeds verrassen. Vind je het niet mooi dan kun je er steeds weer overheen gaan want de was smelt dan weer.

 

 

JE HOEFT NIET TE KUNNEN SCHILDEREN OM MOOIE CREATIES TE MAKEN.

 

 

 

Volg je een verdiepende workshop dan is het belangrijk wat jij bij die kaart of het werkstuk voelt.                                  Het proces van de kaart of het werkstuk maken is belangrijk.

 

*Welke kleuren wil je gebruiken?   

*Wat doet het met je?   

*Welk gevoel krijg je erbij?

*Welk inzicht krijg je?

Het zijn allemaal vragen die je een beetje inzicht kunnen geven. Er kunnen zelfs dingen in ontstaan zoals dieren, engelen, personen, lichaamsdelen etc. Elke kaart of werkstuk betekent voor iedereen weer wat anders ook al vind je hem niet mooi maar heb je er wel een gevoel bij. Waarom vind je hem niet mooi? Ben je te lang doorgegaan met de kleuren? Staan bepaalde kleuren je tegen? Of vind je het lastig om geen controle te hebben? Hier kom je vanzelf achter. Het belangrijkste is dat je er plezier aan beleefd, het is een zeer eenvoudige techniek waar je in korte tijd leuke resultaten mee kunt behalen. Tenslotte heb je toch maar mooi iets neergezet wat bij jou past.                  Kinderen zeggen wel eens: Het lijkt wel of ik kan toveren.

 

IEDERE KAART OF WERKSTUK IS EEN VINGERAFDRUK VAN JEZELF!

Het maken van bijvoorbeeld een spirituele wastekening is niet alleen inspirerend maar ook rustgevend en helend. Ook kan het zelfs therapeutisch werken door het op een plek te zetten in je huis en er regelmatig naar te kijken. Kijk wat je hebt gemaakt en geniet er dan ook van. Hoe meer kaarten of werkstukken je maakt hoe meer je weet wat de mogelijkheden zijn en wat je met het ijzertje kunt doen. Het gaat je steeds gemakkelijker af. Bij deze workshop maar ook intuïtief kaarten maken of kaarten maken over verleden,heden en toekomst gaan we eerst een kleine meditatie vooraf doen om even uit de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen.

 

COACHING

Wil je aan een bepaald probleem werken of iets wat je bezig houdt?

Wil je er eens op een andere manier naar kijken? 

Je kunt dan met mij een 1 op 1 sessie afspreken. Als encaustic-art coach® kan ik je hier in begeleiden. Op zoek naar nieuwe inzichten? Door de goede vragen te stellen weet jij in je onderbewuste al je antwoorden al.                  Je antwoorden moeten er alleen nog uit komen en dat wordt helderder door jou zelf gemaakte encaustic-art kaart te maken.    

 

CREATIEF 

Zo kunnen we ook lekker creatief bezig gaan op verschillende materialen en met verschillende tools, dit alles is te lezen onder het kopje workshops.

De workshops duren gemiddeld 2,5 uur.
Geef je op zou ik zeggen want VOL=VOL.

Er wordt kleinschalig gewerkt normaal 5 á 6  personen zie: workshops.

Nu in coronatijd maximaal 4

Wil je iets organiseren met een eigen groepje, dan kan dat in overleg over welke workshop, tijdstip en dag. Het groepje moet minimaal 2 personen zijn. Overleg is altijd mogelijk!
De prijzen zijn inclusief koffie/thee/water/versnapering plus de materialen.

TIJD NEMEN VOOR JEZELF IS EEN FIJNE KEUZE

ALS JIJ TIJD MAAKT EN KIEST VOOR 1 VAN DE WORKSHOPS DIE JOUW LEUK LIJKT

MAG IK JE DAN BEGROETEN?